Dünyaca ünlü parfüm markalarında kampanyalı fiyatlar burada
Parfüm bulunduğu her ortamda etkileyici olmayı isteyen erkekler / kadınlar sıklıkla başvurduğu ürünlerden biri olan parfümler, özel koku ve şişe tasarımıyla çeşit çeşitlerdir. Günün her saatinde kullanmaya uygun olan parfümler, çeşitlerine ve içeriğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bulunduğunuz ortama göre hem de günün hangi saati olduğuna dikkat ederek kullanmanız daha uygun olur.
İster kıyafetinize isterseniz de temiz ve kuru cildinize uygulayacağınız bay bayan parfümlerinin sahip olduğu kokular, gün boyunca ilk uyguladığınız andaki kadar canlı kalabilir. Seçeceğiniz ürüne göre ferahlatıcı etkisi de olabilen parfümleri, bazı parfümler içinse kışkırtıcı özellikleri dolayısıyla tercih edilebilir. Bilhassa gece davetlerinde ve özel günlerde kullanılabilen bu parfümlerle partnerinizi etkileyebilir, onlara çok daha farklı hisler yaşatabilirsiniz. Tercih edeceğiniz parfümlerdeki üst nokta, orta nokta ve alt noktalarda kullanılan bitkisel karışımlar, parfüm içeriğinin etkileyiciliği üzerinde, önemli rol oynayabilir.
Parfümler Orijinal Mi?
Sitemizde satışa sunulan tüm parfümler %100 orijinal ambalajlı batch kodlu ürünlerdir. Güvenle satın alabilirsiniz.
Orjinal Parfüm kodu nerede yazar?
Parfüm barkodu hem kutu altında, hem de parfüm şişesi üzerinde yer almaktadır. Genelde 4 haneli parfüm kodunu satın alırken göremiyorsanız, bu parfümün de sahte olma olasılığı oldukça yüksektir. Parfüm kodları ve parfüm barkodu soğuk mühür kullanılarak işlendiğinden, silinme ihtimali oldukça düşüktür.
Parfümler bozulur mu?
Evet ne yazık ki bozulur. Çok soğuk ve çok sıcak saklama koşulları parfümlerin bozulmasına neden olur. Fakat soğuk bir yana dursun, parfümler sıcaktan daha fazla bozulurlar. Parfümler 20 derece ve altında muhafaza edilmelidir. Yani tam anlamıyla serin yerlerde saklanmalıdır.
Parfümlerdeki Edp - Edt - Edc Arasındaki Fark Nedir?
Aldığımız her parfümde, ismin hemen ardından üç harfli bir kısaltma gelir; EDP, EDT veya EDC. Aslında hepsinin açılımını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Peki neden böyle ayrıldıklarını? Eau De Parfüm (EDP), Eau De Toilette (EDT) ve Eau De Cologne, aslında parfümün kendisini oluşturan esansın yoğunluğuna göre yapılmış bir ayrım. Tabii ki esansın yoğunluğu da kokunun kalıcılığından etkisine kadar bir çok şeyi belirliyor. Bu nedenle parfüm seçerken, kokusu kadar, kullanacağımız mevsime, günün zamanına ve yere göre de kararımızı oluşturmalıyız. EAU DE PARFUM (EDP) Bir parfümde EDP kısaltması varsa, o parfümün, piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kokulardan biri olduğunu anlayabiliriz. Çünkü EDP’lerde esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişiyor. Genel olarak EDP’ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor. EAU DE TOILETTE (EDT) EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP’ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT’leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT’ler dört mevsim kullanılabiliyor. EAU DE COLOGNE (EDC) EDC’ler esans yoğunluğu en az olan parfümlerdir. Kalıcılığının da düşük olması nedeniyle EDC’lerin kullanım oranı diğerlerine göre çok daha az. Yüzde 2 ile 4 arasında değişen esans yoğunluğu, EDC’leri özellikle koku hassasiyeti bulunanların tercih etmesini sağlıyor. SAF KOKU Bu üçlünün dışında, esans yoğunluğu bakımından neredeyse saf denebilecek parfümler de var. Esans yoğunluğu yüzde 40 ile 50 arasında değişen bu kokular genellikle özel üretiliyor. Yine de bazı markalarda yoğunluğu böylesine yüksek kokular bulmak mümkün.
Parfüm nereye nasıl sıkılır?
Erkeklerde Boyun, Kadınlarda Kulak Arkası! Kalıcı bir koku için bir başka önemli nokta da kokuyu vücudunuzun neresine sürdüğünüzdür. Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Parfümlerdeki Nota Ne Anlama Geliyor?
Parfümü esanslar oluşturuyor ve bu esansların kalıcılık süreleri özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Nota da burada devreye giriyor. Yani nota, esansların uçuculuklarına göre sınıflandırılmalarını ifade ediyor. Parfümde üç temel nota kabul ediliyor. Bunlar üst, orta ve alt notalar. Almak istediğin kokunun açıklamasını okuduğunda bu notalarda farklı esansların bileşimlerinin bulunduğunu göreceksin. İşte bu bileşenlerin yoğunluğu ve kalıcılığı ait olduğu notayı belirliyor. ÜST NOTA (BAŞLANGIÇ) Aslında çoğu literatürde bu nota bir kaç dakikalık etki bıraktığı için önemsenmiyor. Ama burnun bir kokuyu bir kaç dakika kokladıktan sonra duymayı bıraktığını düşünürsek ve temel olarak insanın kendini baz alırsak en önemli nota diyebiliriz. Gerçekte de üst notanın etkisi iki – üç dakikada geçiyor. Çok daha uçucu ve yoğunluğu düşük esanslardan oluşuyor. Bu nedenle parfüm seçerken bu notanın önemsenmemesi bir çok kaynakta önerilse de, üst nota kokunun kişiliğini tanıtması açısından çok önemli. ORTA NOTA (KALP) Parfümün gerçek kokusunu ortaya koyan notadır. Alt notanın kaybolmasının ardından ortaya çıkıyor ve kokunun aslını gösteriyor. Bu nedenle gerek parfüm üreticileri gerekse tüketiciler açısından çok daha önemli olarak kabul ediliyor. Aslında, bilerek veya bilmeyerek bir parfümün bıraktığı etkiden değerlendirme yapıyorsan, orta notadan bahsediyorsun demektir. Orta notanın etkisi bir saate kadar sürebiliyor. ALT NOTA (DİP) Kokunun tene yerleşmesinin ve orta notanın kaybolmasının ardından çıkan koku. Kullanılan esanslar yoğunluk ve kalıcılık açısından en güçlü olanları. Parfümün kalıcılığına göre etkisi 24 saat sürebiliyor. Parfümün kalıcılığını ifade ediyor. Bu açılardan bakıldığında parfüm dediğimizde kast edilen koku olarak görülebilir. Parfümün kişiliği ve başarısı da daha çok bu notada ölçülüyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi üst nota parfümün kişiliğini ortaya koyuyor. Ama bütün notalar parfüm oluşumunda kıyaslanmaz değerler oluşturuyor. Bu nedenle bir koku seçerken, mümkün olduğunca bütün notaları değerlendirerek hareket etmek en doğrusu…
Parfüm Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Parfümlerin algılanmasını etkileyen en önemli dış etmen hava sıcaklığı. Sıcağın bunaltıcı veya rahatlatıcı, kokuların yoğunlaşma, buharlaşma gibi etkileri bu durumun en önemli nedenlerinden. Ayrıca hava sıcaklığının psikoloji üzerindeki etkisi de çok belirleyici. Örneğin ilkbahar aşkı ifade ederken sonbahar romantizmi simgeliyor. Dolayısıyla da koku seçilirken mevsimler güçlü etki gösteriyor. Örneğin ilkbaharda tazeliği ve mutluluğu ifade eden nane, fesleğen, portakal çiçeği gibi kokular ön sıralara çıkarken, yaz aylarında ise gül, yasemin, mimoza gibi çiçeksi kokular öneriliyor. Kış aylarında ise vanilya, tarçın, tütsü, baharat gibi egzotik oryantal kokular kendini gösteriyor.